• Personenwagens
  • Bestelwagens
  • Trucks

De nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé: 100% AMG, made in Affalterbach

Exterieurdesign: de evolutie van een modern, iconisch sportwagendesign

Het nieuwe dimensionale concept met optioneel 2+2-zitplaatsen bood de designers compleet nieuwe designmogelijkheden voor het exterieur. Door de lange wielbasis, de korte overhangen en de steil oplopende voorruit oogt de nieuwe AMG GT compact en krachtig. De evenwichtige proporties met dynamische greenhouse, volumineuze wielkasten en expressief front geven de indruk van een krachtige sportwagen die ook geschikt is voor dagelijks gebruik. Het zijaanzicht wordt gekenmerkt door vloeiend vormgegeven oppervlakken zonder overbodige lijnen of randen, tot de verzonken portiergrepen aan toe. De expressief vormgegeven schouderpartij achter geeft het model nog meer sportwagenappeal. De lichtmetalen velgen, die bijna naadloos aansluiten op de carrosserie, benadrukken de kracht en dynamiek. De actieve achterspoiler is naadloos geïntegreerd in de grote achterklep.

Interieurdesign: ‘hyperanaloge’ combinatie van analoge geometrie en digitale wereld

Het interieurdesign van de nieuwe AMG GT beschikt over de high-performance sportwagengenen van AMG, die vakkundig zijn vertaald naar een digitale wereld en consequent zijn doorontwikkeld. De materialen, de afwerking en de aandacht voor detail onderstrepen het luxueuze karakter van het interieur. Het cockpitdesign is, inclusief de centrale display in de middenconsole, gericht op de bestuurder en vormt een harmonieus geheel. Het volledig digitale combi-instrument is geïntegreerd in een driedimensionaal vizier.

Dubbelspaaks AMG Performance-stuurwiel

De drie afgeronde dubbele spaken van het standaard AMG Performance-stuurwiel combineren stabiliteit met elegantie. De aan de onderzijde afgevlakte stuurwielrand, bekleed met nappaleder of nappaleder/microvezel MICROCUT, is standaard verwarmbaar. Het stuurwiel beschikt ook over een sensormat om ‘hands-on’ rijden te detecteren. Als de bestuurder zijn handen gedurende een bepaalde periode niet aan het stuur houdt, wordt een aantal waarschuwingen gegeven. Als de bestuurder vervolgens geen actie onderneemt, wordt uiteindelijk de noodstopassistent geactiveerd.

Video

Bij welke vestiging wenst u een testrit te doen?

 

 

Waar bent u naar op zoek?